Продукти: 300г филе нетлъста риба, 20г краве масло, 1 резен целина(20г), 1 глава лук, 1 морков, 1 сварено и 1 сурово яйце, 3-4 стръка магданоз, 1 филия хляб, 100 мл прясно мляко, 2-3 с.л. зехтин, талета за овалване.

Приготвяне: Филията хляб се накисва в прясното мляко, след това се изцежда и се смила в блендера заедно с лука и рибата. Жълтъкът на яйцето се отделя и се прибавя към рибната кайма. Добавят се нарязаните на ситно магданоз и сварено яйце и се омесва добре. Морковът и зелината се нарязват на малки кубчета и се задушават в зехтин и малко вода, докато омекнат. Рибната кайма се смесва със задушените зеленчуци. Оформят се рула, слагат се в намазнена тава и се намазват с разбития белтък. Рулата се поръсват с галета, отгоре се намазват с малко масло и се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна.